Algunes organitzacions de reconegut prestigi ja en promouen el seu ús, és el cas de Catalunya Ràdio ( www.netvibes.com/catradio ), TV3 ( www.netvibes.com/tv3 ) o la mateixa Universitat Oberta de Catalunya (www.netvibes.com/uoc). En qualsevol cas s’evidencia que cada cop prenen més importància els continguts –si són continguts de qualitat, és clar- i que el fet de volcar-los a la xarxa atorga una nova dimensió al seu valor, tan si parlem de nous continguts com si en reaprofitem d’antics, d’aquells que mai no s’havien pogut posar a l’abast de la gent però que si són disseminats a Internet de ben segur tindran interès per a nous públics.
Alhora, l’univers Netvibes fomenta el concepte d’innovació oberta pel fet d’oferir-se a la comunitat global de desenvolupadors que poden aportar del seu coneixement i creativitat en la creació de “widgets” ( http://es.eco.netvibes.com/widgets, aquests mòduls tecnològics ajuden a adaptar-ne la visualització de continguts que són alimentats des de les fonts més diverses mitjançant la seva capacitat de sindicació o compartició. Possibilitats d’innovació que, d’altra banda, cada vegada s’apropen més a les capacitats d’usuaris que sense ser necessàriment tecnòlegs poden gaudir de la funcionalitat d’unes tecnologies útils i a l’abast.

2 comentarios:
Hola Marc, Coincideixo amb tú sobre la utilitat de Netvibes. Utilizo molt les eines de Google: Docs, Calendar,Picasa...i per això he pensat exportar per OPML el meu Netvibes a un iGoogle o a un Google Reader. Penso, potser erroniament, que les útils eines de Google funcionaran millor en una lector de la mateixa "família". Que et sembla la idea? A més no acabo de saber la diferència entre el Reader i el iGoogle. Gràcies
Hola Xavier, em sembla molt interessant la idea que proposes. En tot cas, davant del dubte crec que el millor és provar-ho i veure si el resultat satisfà prou. Estaria bé que Google desenvolupés el seu propi Netvives, bo i que potser se'n refien de les eines que estan fent evolucionar com el seu Google Sites o el mateix Blogger. Pel que fa a la diferència entre el Reader i el iGoogle, crec que més aviat la diferència rau en els "widgets" que s'hi poden crear i donar a conèixer via iGoogle, fet que obre un món de possiblitats a la creació de noves aplicacions de visualització de continguts. Una abraçada!
Publicar un comentario