Fa uns setmanes que Youtube llançava el repte als músics del món, marcant el camí del que serà una autèntica transformació del mitjà, animant als virtusos de qualsevol instrument a participar de l'Orquestra Simfònica "global" de YouTube; facilitant-los l'accés al primer concert virtual en vídeo i seleccionant els millors per actuar en una audició que se celebrarà en el Carnegie Hall de N.Y. ( http://www.carnegiehall.org ) durant el mes d'abril de 2009 ( http://www.youtube.com/symphonyes ). Alhora, el 22 de novembre de l'any passat Youtube obria el canal ( http://www.youtube.com/live ) retransmetent en directe i per a tot el món el primer gran espectacle, amb multitut d'artistes i intèrprets, generant una expectació que ha aconseguit atraure a l'event uns vint milions de persones.

I la història continua, i s'entossudeix a posar el ciutadà com a subjecte actiu i centre de nous fenòmens socials, i en aquest cas situant també la televisió retransmesa per Internet (TV IP) a l'abast de tots. És a dir, hem arribat a l'extrem que cada persona podria tenir el seu propi canal de TV. ¿Impossible?. Això és el que ara ens proposa Ustream ( http://www.ustream.tv ) la plataforma web on només cal que l'usuari disposi d'una senzilla webcam de les que es connecta amb USB a l'ordinador. Després de donar-s'hi d'alta i en menys de cinc minuts es pot estar retransmetent qualsevol contingut mitjançant una adreça pròpia d'Internet, per a tot el món. D'altres eines permeten el mateix, retransmetent en directe i fins i tot des del teu mòbil, és el també ens ofereix ara QIK ( http://www.qik.com ) una nova tecnologia que ha estat ampliament utilitzada al festival internacional de cinema de Sundance ( http://www.sundance.org ) i que ha servit per fer d'aquest esdeveniment únic, encara més promoció.
No sabem ben bé en quin moment de tot aquest revulsiu multimèdia ens trobem, sabem que tot avança a una velocitat extraordinària. Tanmateix, necessitem una mica de temps per anar-ho paint tot plegat, interioritzar-ho i animar-nos a trobar-hi utilitats pràctiques. El que és segur es que els canvis en aquest món de les noves tecnologies no te aturador i que malgrat l'anomenada crisi, aquest món evoluciona encara, o potser ara més, a velocitat de creuer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario