Si bé hi ha qui qüestiona la utilitat de les xarxes socials a Internet, aquest interrogant troba una resposta específica quan parlem de LinkedIn i els seus més de trenta milions d’usuaris registrats, una xarxa de professionals que creix a tot el món amb la incorporació d’un nou membre cada segon.
Comparant-la amb Facebook -la xarxa social que segueix un model completament obert, tant pel que fa al perfil els seus usuaris, els seus grups temàtics i les aplicacions desenvolupades- la plataforma LinkedIn no és realment oberta, donat que els seus propietaris supervisen quines aplicacions es podran crear i distribuir, garantint que el sistema no es desmarcarà de la finalitat pel que fou creada; només s’admet que siguin afegides aquelles aplicacions a les que que se’ls troba aplicació pràctica des d’una perspectiva profesional o d’empresa.
Des del meu punt de vista, un dels conceptes més més revolucionaris de tot aquest món de les xarxes és la democratització i posada en comú dels patrimonis relacionals, oferint interessants possibilitats pel que fa a la projecció i visibilitat de perfils personals. Alhora, la probabilitat que tens de trobar-hi més d’un grup amb interessos afins als teus és força àmplia, pel que per poc que ens mogui la curiositat o les ganes d’aprendre, de ben segur que hi acabarem trobant algun col·lectiu al que adherir-nos I seguir.
Amb LinkedIn podràs identificar persones, perfils d’empresa, noves possibilitats d’ocupació i informació de qualitat gràcies al potencial d’una xarxa que que es consolida i sap evolucionar d’acord amb les noves forces i tendències que estan transformant el nostre entorn, gairebé sense adonar-nos. Altres altres xarxes professionals amb les que també podem interactuar són Xing, Ryze, CareerBuilder, Monster… però cadascuna d’elles mereixeria un comentari apart.
No hay comentarios:
Publicar un comentario