jueves, 11 de agosto de 2011

Paper.li reconverteix les xarxes socials en diaris digitals

Amb Paper.li (www.paper.li) qualsevol que ho desitgi pot posar-se en la pell d’un editor de notícies i començar a publicar diaris en línia sobre aquells àmbits temàtics que més li interessin. La plataforma Paper.li ha generat una aliança “de facto” amb xarxes socials i de microblogging per produir nous serveis de valor afegit; per publicar-hi no cal disposar prèviament d’un bloc però si cal haver obert un compte a Twitter i/o Facebook. És especialment interessant per aquells que estiguin motivats en donar a conèixer continguts de tercers.

Paper.li ens facilita el camí tecnològic i contribueix a que prenguin especial relleu les habilitats de cadascú per seleccionar les fonts més rellevants que alimentaran el seu mitjà digital; es tracta doncs d’afegir valor personalitzant el producte final fent de curador de les fonts de continguts, seleccionant-les i actualitzant-les d’entre l’abundant quantitat d’informació que podem trobar a la Xarxa.

Pel que fa a l’organització i presentació dels continguts, ja se’n carrega el propi sistema de cercar la manera adient, estructurant la pantalla i donant rellevància a aquella informació que per algun motiu s’hagi significat més a la xarxa. Alhora també es té en compte en quin format s’han produït, bé siguin Twits, posts, imatges o continguts multimèdia. Alhora, la plataforma dóna l'opció que "el teu diari" surti puntualment publicat i anunciat a la xarxa a l'hora que li indiquis.

Mitjançant els següents enllaços, que són cerques segmentades sobre els continguts que trobem publicats dins la plataforma, es pot identificar temes d'interès i una quantitat creixent d’usuaris que ja han obert el seu compte i que ofereixen els seus productes a la col·lectivitat.

Així doncs, podem veure alguns exemples a:

Cinema ( http://paper.li/?q=cine )
Disseny ( http://paper.li/?q=diseño )
Economia ( http://paper.li/?q=economía )
Educació ( http://paper.li/?q=educación )
Ocupació ( http://paper.li/?q=empleo )
Salut ( http://paper.li/?q=salud )
Tecnologia ( http://paper.li/?q=tecnología )

Paper.li va ser fundada l’any 2010 per Edouard Lambelet i Iskander Pols. La seva seu és al Swiss Institute of Technology de Lausana (Suïssa) i compta amb empleats de deu nacionalitats que treballen de forma distribuïda entre Europa, Àsia i els Estats Units.


No hay comentarios: